kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Főzőiskola

Főzőiskola

Főzőiskola videóreceptekkel és fortélyokkal. Rántás, habarás, kelt tészta és piskótakészítés.

Forrás: Femina.hu

Főzőiskola

Biztosan veled is előfordult már, hogy nem sikerült a kelt tésztából készült sütemény, vagy nem érted el az anyukádat telefonon a húsleves készítése közben. Az alábbi videókban a leggyakoribb kérdésekre találhatod meg a választ.

Előkészítés

Mi a szalmakrumpli pontosan, és mit jelent, ha egy zöldség julienne-re van vágva? Melyik ételhez mennyire kell megpirítani a hagymát, és hogyan kockázhatod fel a leggyorsabban és a legszebben? Az alábbi videókból kiderül.

Húsok bontása szakszerűen
Hagymaaprítás és - sütés
Krumpliaprítás
Zöldségaprítás

Konyhai technikák

Néha a köretet elkészíteni nehezebb, mint magát a főfogást, és egy vizes galuska bizony tönkreteheti a legfinomabb pörköltet is. A rántás és a habarás mikéntje is gondot okoz sok kezdő háziasszonynak, ahogyan az is, hogyan lehet tökéletes, pergős és ízes a rizs.

Rántás és habarás
Így készül a galuska
A párolt és pirított rizs elkészítési módja
A befőzés titkai

Húsok

A tökéletes húsleves elkészítése nagy fegyvertény, és sokaknak nem sikerül elsőre, de videónk segít a műveletben. Könnyebb kategória a panírozás, de ott sem árt egy profi tanácsa, ahogyan a pácok területén is érdemes meghallgatni egy mesterszakácsot.

A hústöltés fortélyai
Így pácold a húst!
A panírozás folyamata
Húsleves

Édesség

A sütemények, különösen egy-két rafináltabb darab, a tapasztalt háziasszonyoknak is sok fejtörést okoznak. Jöjjön két mumus, a kelt tészta és a piskóta elkészítésének titka, de akkor is segítünk, ha az elviekben egyszerű palacsintával gyűlik meg a bajod.

Palacsinta-alaprecept
A kelt tészta titkai
Így készül a piskóta
Tökéletes tojáshab

Bor

Egy jó háziasszony nemcsak az ételekre, hanem az italokra is odafigyel. Bizony nem mindegy, hogy milyen ételt milyen borral párosítasz. Szulágyi-Oó Gábor gasztronómiai szakértőnk elmondja, hogy mi illik a húsok, édesség és tészta mellé, így aztán mindig tökéletes lehet a vendégeknek vagy csak magadnak feltálalt vacsora.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Az étek tökéletes kiegészítője a jól megválasztott bor, mely kiemeli a fogások ízeit, és segít az emésztésben is. Tudd meg, milyen ételhez mely borfajtákat illik adni.

Dátum: 2011. február 5.
Készítette: Femina.hu

4 hozzászólás
hintalovacskam       2014-11-21 14:44
5.
Lehet, hogy már kaptál választ, de azért leírom...Egy kanállal tedd bele a gyöngyöző vízbe a tojást, és kicsit lassabban főzd! Ne ugráljon a vízben főzés közben, akkor egyben fog maradni a sárgája... Remélem, sikerül! Ügyes legyél! :-)
válasz a 4. kommentre (mitya - 11-07)
mitya       2014-11-07 12:53
4.
Csupán egy kérdésem lenne. Mit kell csinálnom, hogy a keménytojásnak a sárgája a közepén maradjon. Ha kszinótojást készítek nagyon fontos lenne, de nem nagyon sikerül. Köszönettel.m
dudukneeva       2013-02-24 21:52
3.
igazi kalauz kezdőknek

Sütőben sült zöldbab

A fűszeres zöldbab köretként és mártogatósokhoz is nagyszerű.
Recept

Sült csirkemell

A száraz, semleges húsból könnyen zamatos fogást készíthetsz. A sült csirkemell családi kedvenc lesz.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.