Foltos kókuszos kocka - A bögrés változat

Egyszerű, nagyszerű, olcsó és látványos. A foltos kókuszos kocka tökéletes desszert a vasárnapi ebéd után.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kakaós tészta, a kókusz és a puding találkozásából csak jó sülhet ki. Ha a hétvégén vendégeid lesznek, ezzel a foltos kókuszos kockával feltétlenül kínáld meg őket. Galgóczi Csilla receptjében a mérce a kefirespohár.

Foltos kókuszos kocka

Hozzávalók 16 szelethez

  • 1,5 pohár liszt
  • 1 nagy pohár kefir
  • 1 pohár cukor
  • 4 db tojás
  • 0,5 pohár olaj
  • 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só

Foltok

  • 8 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • pár csepp kókuszaroma

Tetejére

  • 3 dl cukrozott habtejszín
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, tedd őket két külön edénybe. A cukrot felezd el. Egyik részét add a sárgákhoz, és fehéredésig keverd gépi habverővel, majd rakd bele a kefirt és az olajat. A lisztet elegyítsd a sütőporral, a kakaóporral és a kókuszreszelékkel, utána dolgozd a tojássárgás masszához. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá, és nagyon óvatosan, kanállal forgasd a tésztához. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe.

Készítsd el a pudingos krémet. A két port dolgozd simára 2 deciliter tejjel. A maradék 6 deciliter tejet forrald fel a cukorral, majd lassú keverés mellett add hozzá a pudingport. Öntsd bele a kókuszaromát és a kókuszreszeléket, jól kavargasd meg, és hűtsd ki.

A tésztára kanalazd foltokban a pudingos krémet. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 25 perc alatt süsd meg. Ha a tészta kihűl, a keményre felvert tejszínhabot kend rá, és szórd meg a kókuszreszelékkel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük