Foltos kókuszos kocka - A bögrés változat
Egyszerű, nagyszerű, olcsó és látványos. A foltos kókuszos kocka tökéletes desszert a vasárnapi ebéd után.
A kakaós tészta, a kókusz és a puding találkozásából csak jó sülhet ki. Ha a hétvégén vendégeid lesznek, ezzel a foltos kókuszos kockával feltétlenül kínáld meg őket. Galgóczi Csilla receptjében a mérce a kefirespohár.
Foltos kókuszos kocka
Hozzávalók 16 szelethez
- 1,5 pohár liszt
- 1 nagy pohár kefir
- 1 pohár cukor
- 4 db tojás
- 0,5 pohár olaj
- 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
Foltok
- 8 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- pár csepp kókuszaroma
Tetejére
- 3 dl cukrozott habtejszín
- 4 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, tedd őket két külön edénybe. A cukrot felezd el. Egyik részét add a sárgákhoz, és fehéredésig keverd gépi habverővel, majd rakd bele a kefirt és az olajat. A lisztet elegyítsd a sütőporral, a kakaóporral és a kókuszreszelékkel, utána dolgozd a tojássárgás masszához. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá, és nagyon óvatosan, kanállal forgasd a tésztához. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe.
Készítsd el a pudingos krémet. A két port dolgozd simára 2 deciliter tejjel. A maradék 6 deciliter tejet forrald fel a cukorral, majd lassú keverés mellett add hozzá a pudingport. Öntsd bele a kókuszaromát és a kókuszreszeléket, jól kavargasd meg, és hűtsd ki.
A tésztára kanalazd foltokban a pudingos krémet. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 25 perc alatt süsd meg. Ha a tészta kihűl, a keményre felvert tejszínhabot kend rá, és szórd meg a kókuszreszelékkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept