kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Fokhagymás sült oldalas

Fokhagymás sült oldalas
Egyszerű, szaftos és fűszeres

Ha szereted a hagyományos vasárnapi sült húsokat, készítsd el az ízletes fokhagymás oldalast.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik. Melegen petrezselymes krumplival, pürével, rizzsel, hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is fenséges. Kautz József receptjét érdemes elmentened, mert ezt a fogást gyakran kérik majd tőled. 

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 50 dkg sertészsír
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 1 óra 40 perc

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés zsíron süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és pár szem köménymagot.

Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a zsírt, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát. 

További kihagyhatatlan sült húsok

Ezeket a fogásokat bátran elkészítheted hétvégi családi ebédekre. Se te, se a vendégeid nem csalódnak.

Még nincs hozzászólás

Fűszeres sertéscomb

Omlós hús, ropogós külső, csábító illatok: a tepsiben sült fűszeres sertéscomb tényleg pazar.
Recept

Káposztás sült oldalas

Ha igazán tartalmas fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts káposztás sült oldalast.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.