kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Fokhagymás sült oldalas

Fokhagymás sült oldalas
Egyszerű, szaftos és fűszeres

Ha szereted a hagyományos vasárnapi sült húsokat, készítsd el az ízletes fokhagymás oldalast.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik. Melegen petrezselymes krumplival, pürével, rizzsel, hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is fenséges. Kautz József receptjét érdemes elmentened, mert ezt a fogást gyakran kérik majd tőled. 

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 50 dkg sertészsír
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 1 óra 40 perc

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés zsíron süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és pár szem köménymagot.

Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a zsírt, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát. 

További kihagyhatatlan sült húsok

Ezeket a fogásokat bátran elkészítheted hétvégi családi ebédekre. Se te, se a vendégeid nem csalódnak.

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Káposztás sült oldalas

Ha igazán tartalmas fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts káposztás sült oldalast.
Recept

Fokhagymás sült csirke

A sült csirke a fokhagymától még ízletesebb lesz.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.