Egészben sült fokhagymás csirke
A sült csirke a fokhagymától még ízletesebb lesz.
A sült csirke az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételek egyike. Próbáld ki például sok fokhagymával. Néhány praktikával a megszokottnál még zamatosabbá teheted a húst. Rakhatsz a csirke mellé krumplit, akkor köretet sem kell hozzá készíteni.
Fokhagymás sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirke
- 10 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával, és kívül kend be vele jól a húst. Ettől a bőre még ropogósabb, pirosabb lesz. Ezt a műveletet érdemes már a zsiradékkal kikent tepsi felett végezni.
A csirke két lábát kösd össze, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni. Önts alá fél deci vizet. Alufóliával fedd le a tepsit, és helyezd előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon bő egy órán át. Ekkor szúrj bele egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, vedd le róla az alufóliát, majd hagyd, hogy szépen megpiruljon.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció