Főzz vacsorát 30 perc alatt!

Ízletes receptek

Eleged van a szendvicsekből, és unod már a félkész kajákat is? Íme, néhány ötlet, amivel jóllakhatsz, és csupán fél órát vesz el a napodból.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spanyol omlett

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 kis fej hagyma
  • 50 dkg szikkadt kenyér
  • olívaolaj

A tojást keverd fel a tejjel és a sóval, add hozzá a pirított hagymát, és morzsold bele a kenyeret.

Serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon süsd az egyik oldalát, majd lapáttal fordítsd meg, és süsd készre. Párolt zöldségekkel vagy salátával kínáld.

Fettuccine alfredo

Hozzávalók:

  • 40 dkg hosszú szélesmetélt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • másfél dl tejszín
  • 1 szárított chilipaprika
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • koktélparadicsom

Míg a tészta megfő, reszeld le a sajtot, és a felét előmelegített tálban a tejszínnel keverd össze. Ebbe forgasd bele a kész tésztát. A sajtmártást gazdagíthatod főttsonka-csíkokkal is. Negyedeld össze a koktélparadicsomokat, a chilipaprikát pedig morzsold össze az ujjaddal. A tányérra kiszedett tésztát szórd meg a paprikával, a petrezselyemmel, és díszítsd a koktélparadicsomokkal. A maradék reszelt sajtot külön tálkában kínáld hozzá.

Mézes tőkehal

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • egész fahéj
  • 2 kávéscsésze méz
  • 1 babérlevél
  • petrezselyem

A halat tedd lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd add hozzá a babérlevelet, a fahéjat és a petrezselymet. Addig főzd, míg a fehér hab meg nem jelenik a tetején, ne forrald fel. A halat vedd ki a léből, itasd fel a nedvességet, és miután egy kicsit kihűlt, vágd fel ujjnyi vastag csíkokra. A megmaradt főzőléből, a liszt kétharmadából és a mézből keverj sima krémet. A halat először forgasd meg a megmaradt lisztben, majd a mézes krémben, és nem túl forró olajban süsd ki.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pireneusi fánk

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • őrölt fahéj
  • vaníliaaroma
  • citromhéj
  • 1 dkg cukor
  • olaj
  • vaníliapuding
  • 20 dkg csokoládé
  • mandulaforgács

A tejet tedd lábosba a sóval, vajjal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral és pár csepp vaníliával. Ha forrni kezd, szórd bele a lisztet, és kézi robotgép dagasztóspiráljával két percig keverd erős fokozaton. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. A tűzről levéve egyenként dolgozd bele a tojásokat, és 10-15 percig pihentesd. Ezután kanállal szaggasd bele a bő, forró olajba. Amikor kisült, papírtörlőn itasd fel róla az olajat. Ha a fánkok kicsit meghűltek, oldalt vágd fel, és töltsd meg pudinggal. A csokoládét olvaszd meg gőz felett, forgasd bele a fánkokat, majd szórd meg mandulaforgáccsal.

Ezt is szeretjük