kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Félórás rétesek

Félórás rétesek
Olyan, mint az igazi

A házi rétestészta elkészítése elég bonyolult, de, hogy te se maradj rétes nélkül, próbáld ki pofonegyszerű receptjeinket!

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2010.07.08.

Ha már láttad, hogyan készül a hipervékony rétestészta, tudhatod, hogy nem éppen a legkönnyebben elkészíthető alapanyagokhoz tartozik. Azonban jó hírünk van, a boltokban található, csomagolt réteslap is ugyanúgy megteszi, mint az eredeti.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez
Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel17 csodás desszertCsodás koktélokFinomságok a hidegbenIsteni nyári receptekA legkedveltebb hazai specialitásokA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalA tökéletes piskóta titka17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Így aztán nagyon gyorsan elkészítheted a régi kedvenceket, amiket még a nagyi is megirigyelne. A réteslapot tiszta konyharuhára fektesd, itt kend meg a töltelékkel, majd hajtsd be kézzel a tetejét, utána pedig a konyharuhát megemelve tekerd fel.

Almás-diós rétes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag réteslap
  • olaj
  • fahéj

Az almát reszeld le, majd szórd meg fahéjjal, és hagyd állni. Alaposan nyomkodd ki, majd keverd össze a ledarált dióval és a cukorral. A kicsomagolt tésztát oszd két részre, és a félbe vett tölteléket halmozd a közepükre. Tekerd fel, a két végét hajtogasd be, és kend meg olajjal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Meggyes-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg mák
  • 4 evőkanálnyi összetört babapiskóta
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj
  • fahéj

Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta két-három réteslapot. Kend meg a legfelső tetejét pici olajjal, majd szórd meg cukorral, babapiskótával és ízlésed szerint fahéjjal.

A tejet forrald fel, és keverd össze a mákkal, a lereszelt citromhéjjal és a barnacukorral. Kend a masszát a réteslapok közepére. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórd rá, illetve a maradék cukrot is. Óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt süsd meg.

Túrós rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag réteslap

A mazsolát öt percre áztasd vízbe. A túrót egy villával törd össze, keverd hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a megduzzadt mazsolát. A kész réteslapot vedd kétfelé, és fektesd egy nedves konyharuhára. Kend meg vékonyan olajjal, és a kétfelé szedett túrós masszát halmozd a két adag tésztára. Tekerd fel, majd kend meg olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd bele, és előmelegített sütőben süsd készre.

Káposztás rétes

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl olaj
  • pici barnacukor
  • bors

A káposztát mosd meg, majd reszeld le. Keverd össze sóval, borssal és egy kis barnacukorral, majd az olajon pirítsd meg egy kicsit. A réteslapot vedd kétfelé, majd mindkét rész közepére tegyél a káposztából. Tekerd fel, majd olajozd meg. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre.

2 hozzászólás
amitsoha       2012-09-24 16:07
3.
nekem az üzleti rétes tészta mindig törik, szakad, száraz, szóval vmi bajom mindig van vele.
hellertamasne       2012-08-21 12:19
2.
nagyon jók lehetnek ezek a piték  még nem etem  és nem is készitet ???:)
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.