Mennyei Fekete-erdő muffin

Ennek képtelenség ellenállni

Igazán megérdemled a fárasztó munkahét után a különösen csábító Fekete-erdő muffint.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a Fekete-erdő tortát, és rajongója vagy a muffinoknak, akkor ez az egyik kedvenced lesz. Az íze nagyon hasonlít a jól ismert sütiére. Nincs viszont vele olyan sok macera, és kezdő háziasszonyok is pikk-pakk az asztalra varázsolhatják. Kard Éva receptje pillanatok alatt eltűnik a kínálótálról.

Fekete-erdő muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg meggy
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet cukrozd le, és hagyd egy kicsit állni. Utána csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra. A csokit is aprítsd fel. A lisztet keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a csokoládéval, a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat olvaszd fel, majd hűtsd vissza. Ezután add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a tejszínt, és dolgozd alaposan össze. Öntsd a lisztes elegyhez, és jól keverd össze. Végül forgasd hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet.

A muffinformát béleld ki szilikonos vagy papírkapszlikkal, és kanalazd a masszát a mélyedésekbe. Ezt a műveletet fagyiskanállal nagyon egyszerűen elvégezheted. Helyezd a muffinokat előmelegített sütőbe, majd 160 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg. Ha kész, hagyd pár percig a formában, utána rakd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

A tejszínt verd fel, majd tedd a hűtőbe. Tálalás előtt kanalazd  a habot a muffinokra, díszítsd őket egy-egy szem meggyel, és szórd meg reszelt csokival.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük