kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Fehér csokis házi süti

Fehér csokis házi süti karamellel
Az utolsó morzsáig elfogy

A fehér csokis házi süti tésztája fantasztikusan szaftos lesz. Főleg, ha nem sajnálod belőle a krémet.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ezt a fehér csokis házi sütit a tetejére csorgatott vajkaramell teszi még kívánatosabbá. Képtelenség abbahagyni, pedig nem kalóriaszegény édesség. Kard Éva receptjét már most hétvégén próbáld ki.

Fehér csokis házi süti

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 18 dkg mogyoróvaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
Mascarponekrém hozzávalói
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Vajkaramell hozzávalói
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 40 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral. A fehér csokit vágd apróra. Tedd egy tálba a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, és keverd simára. Add hozzá a tojást, szitáld hozzá a sütőporos lisztet. Ha homogén, következhet a csoki, majd egy keverőkanállal forgasd össze az egészet. A tepsit béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el.

Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25-30 percig. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, pont jó lesz az állaga. Vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd langyosra hűlni. Majd emeld ki a papírral együtt egy rácsra, és hűtsd ki teljesen.

A krémhez a mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a teljesen kihűlt tésztára, és tedd a hűtőbe addig, amíg a karamellt elkészíted.

Rakd egy serpenyőbe a cukrot, add hozzá a vizet, és állandóan kevergetve olvaszd össze, azaz karamellizáld. Ha szép világosbarna, húzd le a tűzről, add hozzá a vajat, és keverd simára. Utána tedd vissza, óvatosan öntsd hozzá a tejszínt, és kevergetve addig főzd addig, amíg besűrűsödik. Hűtsd néhány percig, majd vedd ki a hűtőből a süteményt. Ízlés szerint csorgasd rá a karamellt, szeleteld fel, és úgy kínáld.

Mennyei csokis édességek

Te sem tudsz nemet mondani a csokis édességekre? Nem is kell, inkább válogass a jobbnál jobb receptek közül!

Még nincs hozzászólás

Habos-almás süti

Egy pofonegyszerű édességből néhány trükkel csodás tortát varázsolhatsz.
Recept

Ribizlis csigák

A fantasztikus ribizlis csigákkal a család apraját-nagyját elbűvölheted.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.