kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Fánk sütőben sütve

Mennyei fánk sütőben sütve
Így megúszhatod az olajszagot

A fánk sütőben sütve is pompás, de jóval kalóriaszegényebb, mint a hagyományos csemege.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A fánk megunhatatlan édesség, a farsangi időszakban pedig kötelező. Rengeteg módon elkészítheted, sütőben sütve igazán különleges. Ha szereted, túróval, csokival vagy lekvárral is megtöltheted.

Fánk sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg puha vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • porcukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 45 perc, kelesztés: 1 óra, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt langyos, cukros tejbe, és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos. Mérd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vajat, a sót és a tojást, majd géppel vagy kézzel dagassz lágy tészát. Ha egynemű, és nem ragad, formázz belőle cipót, takard le, tedd meleg helyre, majd körülbelül egy óra alatt keleszd meg.

Ha a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül 1 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval szúrd ki a fánkokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 centi távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tíz perc elteltével fordítsd meg a fánkokat. Ha kész, szórd meg a tetejüket vaníliás porcukorral.

Kihagyhatatlan farsangi finomságok

A farsang a nagy evés-ivás időszaka. Ha barátokkal szervezel bulit, vagy gyermekednek kell vinnie valamit az óvodai, iskolai mulatságba, akkor ezekkel a falatokkal nem foghatsz mellé.

Még nincs hozzászólás

Vaníliás-almás kalács

A vaníliás-almás kalács sütésekor isteni illat lengi be a lakást. Mindenki alig várja, hogy kihűljön.
Recept

Diós csiga

Ennél finomabb tízórai nem is létezik! Csomagolj diós csigát gyermekednek, örömmel eszi meg.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.