Szuperfinom falusi almás pite
Ha kipróbálod ezt a receptet, legközelebb is így fogod készíteni a valódi falusi almás pitét.
A falusi almás pite nagy klasszikus, amit ősszel minél többször el kell készítened. Ezzel a tésztával könnyen tudsz dolgozni. A töltelék pedig kellemesen szaftos, és nem túl édes. Finom, olcsó, és tényleg alig van vele munka.
Falusi almás pite
Hozzávalók 16 szelethez
- 1 kg alma
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál darált dió
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- fahéj
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a zsírt, utána a tejfölt, a tojássárgát, egy evőkanál cukrot, és jól gyúrd össze. Ha a tészta összeáll, oszd két részre. Szükség esetén egy-két kanál tejet tehetsz még hozzá. A töltelékhez az almát mosd meg és reszeld le. Dobd rá a fahéjat és a maradék cukrot, majd keverd össze.
A tészta egyik felét nyújtsd körülbelül egy centi vastagra, és rakd a zsiradékkal kikent tepsibe. Szórd meg darált dióval, majd tedd rá a kinyomkodott almát. A tészta másik felét is nyújtsd akkorára, mint a tepsid, és fedd be vele az almás tölteléket, majd szurkáld meg villával. A tojásfehérjét kicsit verd fel, és kend a pite tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, majd körülbelül 25 perc alatt süsd meg 180 fokon. Ha szép aranybarna lesz, vedd ki a sütőből. Ha hideg, szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept