kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Fahéjas csiga

Pillekönnyű fahéjas csigák
Legközelebb is így fogod csinálni

A finom fahéjas csigák méltó riválisai a nagy kedvenc kakaósnak. Ezek másnapra is puhák maradnak.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A házi péksütinek nincs párja. Desszertnek, kávé, tej mellé reggelire is kínálhatsz fahéjas csigákat. Tetszés szerint meglocsolhatod csoki- vagy karamellöntettel, megszórhatod pirított, karamellizált diódarabokkal. Kovács-Horváth Adrienn kelt tésztája a családban népszerű lesz.

Fahéjas csiga

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag porélesztő
  • csipet só
Töltelék
  • 30 dkg cukor
  • 8 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál őrölt fahéj
  • mazsola

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, kelesztés: 75 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

Keverd össze a cukrot a langyos tejjel. Szórd bele a porélesztőt, majd hagyd állni, amíg felfut. Ha jócskán megnő a térfogata, mehet hozzá a puha vaj, a só, a tojás és a liszt. Kézzel vagy géppel dagaszd meg. Egy közepesen lágy, sima, de rugalmas tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd a duplájára bő fél óra alatt.

A töltelékhez keverd össze a cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát nyújtsd téglalap alakúra. Kend meg a puha vajjal, szórd meg a fahéjas cukorral és a mazsolával. Szorosan tekerd fel úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, majd szeleteld négy-öt centis darabokra. Helyezd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd ismét fél órán át. Utána told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.

A legfinomabb kalácsok

A fahéjas csiga után próbálkozz kalácsokkal. A jobbnál jobb recepteket ráadásul olvasóink tesztelték.

Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Még nincs hozzászólás

Fahéjas-szőlős csiga

A friss, foszlós fahéjas-szőlős csigát sokáig emlegetik majd azok a szerencsések, akik megkóstolják.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.