Omlós, ellenállhatatlan Eszterházy-kuglóf

Szemkápráztató finomság

Az Eszterházy-kuglóf csodálatos, többrétegű édesség, gazdag ízvilággal. Ünnepi desszert is lehet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, az Eszterházy-torta kuglófváltozata. Tetszetős küllem, fantasztikus ízvilág jellemzi az édességet. Ha van egy kis időd, próbáld ki. Egy éjszakát mindenképpen pihentetni kell, hogy rendesen megdermedjen. Medics Alexandra receptjét újra és újra előveszed majd.

Eszterházy-kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 16 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg darált dió
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1/2 vaníliarúd

Krém

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg darált, pörkölt dió
  • 1 teáskanál rum
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Bevonat

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 6 dkg ét tortabevonó
  • 10 szem dió
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a porcukorral és a tojásokkal. A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a diót, a sót, a fahéjat és a vaníliát vegyítsd, forgasd a tojásos elegyhez. Közben adagold hozzá a tejet is. Ha a massza homogén, töltsd a kivajazott, kilisztezett kuglófformába. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Ezután borítsd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport és a cukrot keverd el a tejben, főzz belőle sűrű krémet. Hagyd kihűlni, majd a vajat, a darált diót és a rumot hozzáadva, gépi habverővel habosítsd ki. A kihűlt kuglófot vágd hosszában négy részre, és a tetejét kivéve kenj meg minden réteget a krémmel.

A bevonóhoz a kétféle csokoládét gőzfürdő felett külön-külön olvaszd meg, és a tészta tetejét márványosan vond be. Azaz öntsd le a fehér csokival, majd csorgasd rá az étcsokoládét, és egy fogvájóval húzz rá csíkokat. Mielőtt megdermedne, díszítsd a tetejét félbevágott dióval.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük