Így készül az igazi erőleves
Az erőleves gazdagabb és táplálóbb, mint a húsleves. Ha megfázás gyötör, főzd meg.
Nem véletlen, hogy a betegeknek és a lábadozóknak is ezt ajánlják. A klasszikus erőleves marhahúsból készül, és órákon át kell főzni. Olykor megéri időt fordítani rá, hiszen nagyon ízletes. Remek kezdete egy közös családi ebédnek.
Erőleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg marhahús
- 20 dkg ritka marhacsont
- 2 tojás
- 1 dl paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- bors
- só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a paradicsompürét egy pici vízzel tedd egy fazékba. A marhahúst és a csontot daráld le, majd állandó kevergetés mellett öntsd a paradicsompürés masszához, jól dolgozd össze, és öntsd fel vízzel. Tedd bele a megpucolt, karikákra vágott zöldségeket. Ízlés szerint sózd, borsozd, és folytonos kevergetés mellett főzd négy-öt órán keresztül.
Nagyon fontos, hogy a leves alig forrjon, csak gyöngyözzön. Ha elkészül, pihentesd egy keveset, majd szűrd át. Főzd be hozzá kedvenc tésztádat. Forrón, a tetejéről a zsírt leszedve, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept