Így készül a tökéletes rakott káposzta - Erdélyi recept
Az egymásra kerülő jobbnál jobb rétegek tökéletesen harmonizálnak egymással.
A hagyományos ételek kedvelőinek az erdélyi rakott káposztánál jobbat nem is kínálhatsz. A töltött káposztához hasonlóan erre is igaz, hogy minél többször melegíted, annál finomabb. Nagyon laktató, így egy adag után hosszú órákig nem leszel éhes.
Erdélyi rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg káposzta
- 1 kg darált sertéshús
- 20 dkg rizs
- 1 szál kolbász
- 3 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- csipet csombor
Elkészítés:
A savanyú káposztát öblítsd át hideg vízben, és rakd egy lábosba. Add hozzá a csombort, önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt párold 20 percig. Közben egy evőkanál zsíron pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, rakd rá a darált húst, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, majd fedő alatt párold puhára a húst 20 perc alatt. Közben tedd hozzá a karikákra vágott kolbászt is.
A rizst mosd át alaposan, majd kevés olajon pirítsd pár percig, öntsd fel négy deci vízzel, sózd meg, és főzd 15-20 perc alatt puhára. Egy tűzálló edénybe rakd le először a káposzta felét, arra tedd a rizst, a kolbásszal kevert darált húst, végül ismét egy réteg káposzta következik. A tetejére kend a tejfölt, rakhatsz még rá szalonnadarabokat, sőt, sajttal is megszórhatod. Süsd meg 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept