kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Epres túrógombóc

Epres túrógombóc
Régi recept új köntösben

Dobd fel a hagyományos túrógombócot egy kis friss gyümölccsel. Elkészíteni nem nehezebb, mint a hagyományosat.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2012.05.08.

A túrógombóc önmagában is nagyon finom, de tavasszal bátran feldobhatod a megszokott ízt egy kis gyümölccsel.

És mi lehetne jobb ilyenkor az epernél. Most már nem vízízű, hanem illatos és édes, éppen gombócba való.

Epres gombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg sima liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A túrót villával törd össze, majd a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, és szitáld bele a lisztet. Gyúrd össze, majd tedd egy órára hűtőbe.

Betöltés...

A vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, és keverd bele a vaníliás cukrot. A tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe tegyél egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Picit sós, forrásban lévő vízben főzd néhány percig, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.

Még több tavaszi desszert

Lassan eljön az az idő, amikor nem kell mirelithez nyúlnod. Addig is itt van néhány ínycsiklandó recept gyönyörű képekkel.

17 csodás desszert
17 csodás desszert
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalCsodaszép cupcake-variációkA tökéletes piskóta titkaMinden, ami a tökéletes sütihez kellCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihezÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomra17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.