kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 isteni, epres bögrés süti

4 isteni, epres bögrés süti

Az eper a legfinomabb gyümölcsök egyike. Süteménybe keverve is élvezhetitek az ízét. Könnyen elkészíthető süteményeinkkel nem kell sokat bíbelődnöd.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.05.06.

Az eper az egyik legjobb dolog a tavaszban, a bögrés sütik pedig a legkönnyebben elkészíthető édességek közé tartoznak. Ha pedig a kettőből születik valami, az rossz nem lehet.

Készíthetsz piskótát vagy egyszerű kevert süteményt, az eperrel nem igazán lehet mellélőni. Ha azonban nincs kedved sütögetni, és még ezeknél a finomságoknál is gyorsabban elkészíthető receptekre van szükséged, akkor íme, 5 isteni epres desszert, 15 perc alatt.

Epres muffin

Hozzávalók:

  • egy bögre finomliszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 bögre apróra vágott eper
  • 3 tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • vaníliás cukor
  • papírkapszli a sütéshez

A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverd el. Add hozzá a tojásokat, és dolgozd ezzel is össze.
A legjobb, ha kézi habverővel dolgozol. A masszához adagold hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgasd bele az epret. A süteménymasszát adagold kis papírkapszlikba. Ne töltsd meg őket teljesen, csak háromnegyedig. 12-15 percig süsd közepes lángon.

Epres piskóta

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • másfél bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre eper

A vajat olvaszd fel. A cukrot add hozzá a tojássárgájához, és forró vízfürdő felett keverd habosra. A sűrű, fehéres krémet emeld ki a vízfürdőből. A lisztet szitáld bele a tojáskrémbe, öntsd hozzá a folyékony, langyos vajat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojáshab egyharmadát óvatosan keverd a tojáskrémbe, hogy fellazuljon, majd add hozzá a maradékot, és óvatosan keverd el. A feldarabolt epret is keverd a tésztába. Kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy formába töltsd, és közepesre előmelegített sütőben süsd 35 percig. Ha kivetted a sütőből, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.

Epres süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre eper
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre joghurt
  • fél bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor

Az epreket mosd meg, majd csumázd le. Mixerrel keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Az epreket rakd a tészta tetejére. Szórd meg cukorral és fahéjjal, és 200 fokos sütőben süsd 45 percig.

Betöltés...

Epres-mandulás pite

Hozzávalók:

  • 2 bögre eper
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre mandula
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor

A vajat keverd habosra a cukorral és a tojással, majd apránként add hozzá a lisztet, az aprított mandulát és a tejet. Végül keverd bele a citromhéjat és a kevés liszttel elkevert sütőport. A lágy masszát sütőporral bélelt tepsibe simítsd, rakd a tetejére az epret, told előmelegített sütőbe, és mérsékelt lángon süsd meg. Még melegen hintsd meg vaníliás porcukorral. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáld.

Még nincs hozzászólás
Címkék: recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.