Epres-tejszínes süti leveles tésztából

A franciák legendásan híres krémese

A látszat csal! A mutatós epres-tejszínes sütit egyszerű elkészíteni.

Epres-tejszínes süti leveles tésztából
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A párizsi cukrászdák egyik legmenőbb desszertje az ezerlevelű mille-feuille. Ha nincs fél óránál több időd, de van otthon leveles tésztád, remek választás ez az epres-tejszínes süti. A ropogós lapok között megbújó selymes krém és a sok gyümölcs mindenkit elcsábít. Bátran tégy egy próbát! 

Epres-tejszínes süti

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg eper
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanl kristálycukor
  • 1 citrom

Elkészítés:

Az epret mosd meg alaposan, és vágd félbe. Keverd hozzá a citromlevet, a kristálycukrot, és tedd egy kicsit félre. Az előnyújtott leveles tésztát tekerd ki a papírból, majd szórd meg a porcukorral, és nyomkodd bele egy kicsit sodrófával. Figyelj, hogy közben lehetőleg ne nyújtsd nagyobbra a lapot. Vágd fel három egyforma széles csíkra, vagy szaggass belőle hat kört.

Emeld át a tésztát egy tepsire, takard le sütőpapírral, majd tégy rá egy másik tepsit. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 10-15 perc alatt süsd aranybarnára a lapokat, és hűtsd ki teljesen. A tejszínt verd keményre, add hozzá a cukrot. Végül fogj hozzá a süti összeállításához. Tégy alulra egy tésztát, arra egy réteg krém kerül, majd a feldarabolt eper. Ezt ismételd meg, és a tetejét díszítsd gyümölccsel. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük