3 csokis epres brownie

Kívül ropog, belül szinte olvad

A csupa csokis brownie önmagában is remek, hát ha még eperrel is feldobod. Csak imádni lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a brownie elképesztően csokis, nagyon gyümölcsös, de legfőképpen hihetetlenül finom. Aki megkóstolja, biztos elkéri tőled a receptjét. A háromszoros csokis élvezet a mázzal lesz teljes. Az epres borwnie-t Kard Éva receptje alapján süsd meg.

Epres brownie

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg barna cukor
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg tejcsoki
  • 4 dkg kakaó
  • 3 tojás

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel tetszés szerint. A jó minőségű étcsokoládét tördeld egy edénybe, add hozzá a vajat és a cukrot. Kis lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Amikor már csak éppen langyos, keverd hozzá egyesével az egész tojásokat. Ezután szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, majd fakanállal dolgozd össze. Add a masszához a feldarabolt eper felét, tördeld hozzá a tejcsokit, és óvatosan forgasd össze.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyenletesen simítsd el. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 20-25 percig. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, különben kiszárad a tészta. A tepsiben hagyd kihűlni. Közben olvaszd fel az étcsokit, öntsd le vele a tésztát. Tedd rá ízlésesen a maradék epret, majd hagyd megkötni a csokit. Utána tetszés szerint szeleteld fel.

Ezt is szeretjük