Így lesz tökéletes az Ekler-fánk

Ünnepekre is kiváló sütemény

Az Ekler-fánk tejszínhabbal töltve, jó minőségű csokival megbolondítva igazi kényeztető desszert.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Ekler-fánkot egy híres francia séf alkotta meg a 19. században, azóta az egész világon szívesen fogyasztják. Ne tartson vissza a sütéstől, hogy égetett tésztából készül. A desszertbe kerülő tejszínhabhoz ízlés szerint kávét vagy olvasztott csokit is keverhetsz, és gyümölccsel is feldobhatod. 

Ekler-fánk

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 8 cl víz
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 dl tejszín

A máz

  • 7 dkg étcsoki
  • 7 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá a vizet, a sót, és forrald fel. Utána tedd hozzá az átszitált, jó minőségű lisztet. Kis lángon, fakanállal folyamatosan kevergesd addig, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától. Hagyd hűlni, majd üsd hozzá a tojást, és habverővel keverd simára. Akkor az igazi, ha fényes a tészta.

Rakd a masszát csillagcsöves nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj belőle körülbelül 8 centi hosszú rudacskákat. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Ha kihűl, vágd ketté, és töltsd meg felvert tejszínhabbal. A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a csokit és a vajat, majd a tűzről levéve keverd hozzá a cukrot. Gyorsan kend meg a mázzal a fánkok tetejét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük