Egyszerű sült csirke citromos-bazsalikomos páccal

Finom mediterrán különlegesség, ami feldobhatja a hideg novembert. Vasárnapi ebédnek pont ideális.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkehús, mivel nincs jellegzetes vagy erős íze, jól kombinálható a legtöbb fűszerrel, sőt, gyümölccsel is.

Ez a mediterrán változat egy kis napfényt csempész a hideg novemberi vasárnapba, próbáld ki.

Citromos-bazsalikomos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • olívaolaj
  • só, bors

A csirkemelleket vágd félbe középen, a citrom héját reszeld le. A bazsalikomleveleket vágd finomra, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd sózd meg. Keverd össze a citrom levét, lereszelt héját, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot.

Tedd a pácba a csirkemelleket, majd hagyd pácolódni egy órát a hűtőben. Egy tűzálló tálba fektesd a csirkemelleket, és süsd meg őket előmelegített sütőben.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük