kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Egyszerű rakott tészta sajttal és csirkehússal

Egyszerű rakott tészta sajttal és csirkehússal

Ha nincs ötleted a vacsorát illetően, akkor üss össze egy rakott tésztát, az összetevők nagy valószínűséggel megvannak hozzá.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2012.01.26.

A rakott tészta azért jó, mert változatosan elkészíthető, és nem nagyon lehet elrontani. Ráadásul azt tehetsz bele, amit akarsz.

Most egy egyszerű, sajtos-húsos verziót mutatunk be, ami vacsorára és másnap ebédre is tökéletes.

Sajtos-csirkés rakott tészta

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 25 dkg fodros metélt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só és őrölt fehérbors

A csirkemelleket vágd nagyon vékony csíkokra, majd pirítsd meg forró olajon. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzd ki, majd szedd az olajra, és jól keverd össze. A grillezett csirkét keverd össze a tésztával.

A vajat melegítsd meg, szórd rá a lisztet, és hevítsd habzásig. Ezek után keverd hozzá a tejet és a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és állandóan kevergetve forrald fel. Ezután forgasd össze a csirkés tésztával. Öntsd tűzálló tálba, simítsd el a tetejét, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt rá nem olvad, pirítani nem kell.

Isteni tészták minden napra
Isteni tészták minden napra
A legfinomabb olasz ételek receptjei7 finom tésztaétel14 csodás étel krumplivalA legfinomabb zsírégető salátákMilyen ételhez milyen bor illik?A tökéletes házi gyros receptjeFrissítő-hűsítő levesek13 tésztafőzési fortélyA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos étel

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.