Egyben sült fűszeres sertéskaraj

Rég ettél ilyen finomat

Ennél a húsnál egy fontos szabály van, ne süsd túl. A fűszeres sertéskaraj omlós és igazán ízletes.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha jól csinálod, az egyszerű és száraz húsból szaftos, ínycsiklandó főétel lesz. Az egyben sült sertéskaraj családi lakomákra is tökéletes. Bármilyen rizs, krumpli illik hozzá, de salátával is nagyon finom. Neked ezzel a fogással nem kell sokat foglalkozni.

Egyben sült sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéskaraj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszersó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze az olívaolajat a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal, ízesítsd mustárral és zúzott fokhagymával. Dörzsöld be a keverékkel a megmosott, bőr és csont nélküli karajt. Tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is pácolhatod. A pihentetést követően egy serpenyőben forrósíts olajat, és egy-egy perc alatt pirítsd meg benne a hús minden oldalát. 

Ha szép kérget kap a karaj, tedd át zsírral kikent tepsibe, és rakd 170 fokra előmelegített sütőbe. Önts alá fél deci vizet. Fóliával lefedve süsd a húst körülbelül másfél óráig. Közben locsold meg a saját szaftjával. Ekkor ellenőrizd, szúrj egy hegyes kést a húsba. Ha az könnyen áthatol rajta, vedd magasabbra a hőfokot, és fólia nélkül süsd a karajt pirosra, ropogósra. Sokkal szebben tudod szeletelni a húst, ha hagyod hűlni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük