kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Így készül a tökéletes tojásos nokedli

Így készül a tökéletes tojásos nokedli

Vagyis egy friss saláta, ha valami egyszerűre, egy szaftos pörkölt, ha valami laktatóra vágysz. Három recept, plusz egy receptvideó.

Forrás: Femina.hu
2009.10.22.

Tojásos nokedlit készíteni nem egy ördöngös feladat. Ha összedobsz hozzá egy salátát, az plusz öt percet és egy még ízletesebb ebédet jelent.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!
14 konyhai praktika, amit ismerned kell!
17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényFinomságok a hidegbenIsteni nyári receptek7 finom tésztaételMilyen ételhez milyen bor illik?Csodás koktélokKépeken a legfinomabb fűszeres húsokA legkedveltebb hazai specialitások14 csodás étel krumplival

Bár főételként is fogyaszthatod, készíthetsz mellé egy ízes, szaftos pörköltet is.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint

Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.

Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.

Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és süsd át. Nem kell teljesen, mert a tűzről levéve a tészta hőjétől úgyis szárad még. Még melegen tálald.

Fejes saláta

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • csipet só
  • cukor
  • ételecet

A salátát mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel vékony csíkokra, és tedd egy salátástálba. Ezután készítsd el a salátaöntetet: fél liter vízbe tegyél egy csipet sót, valamint ízlés szerint cukrot és ecetet. Öntsd rá a salátára, és tálalásig tedd a hűtőbe. Nagyon egyszerű, de tojásos nokedlihez el sem lehet képzelni jobbat!

Betöltés...

Tejfölös csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika

Az olajat hevítsd fel, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd bele a csirkecombot, a kicsumázott paprikát és a megtisztított paradicsomot - mindkettőt egészben. Sózd meg, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd el, és gyorsan öntsd fel vízzel, hogy a paprika meg ne égjen. Fedő alatt főzd addig, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, pótold az elfőtt vizet, de vigyázz, hogy a végén csak annyi maradjon alatta, hogy szaftsűrűségű legyen. Ha elkészült, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a tejfölt.

2 hozzászólás
anonymous       2010-09-08 14:52
3.
A nokedlit víz helyett tejföllel keverd el,sokkal könnyebb lesz és ad neki egy kis pikáns ízt is,nagyobb mennyiségnél az is elég ,ha egy nagy pohár tejfölt beleteszel és annyi vízet öntesz még hozzá amennyit felvesz.próbáljátok ki, finom, jó étvágyat... tovább »
radica947       2010-08-28 15:37
2.
Próbáljátok ki egyszer úgy, hogy bacon, vagy más húsos szalonn kiolvasztott pörcére teszitek a nokedlit, és erre öntitek a tojásokat, isteni!!!! Szerintem egy fej salátához fél liter víz nagyon sok, én legjobban úgy szeretem a fejessalátát, hogy félb... tovább »
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.