Édes vaníliás bundás kenyér

Uzsonnára is tökéletes lehet

Az édes bundás kenyér lehet reggeli, de délután is jól eshet, ha egy kis édességre vágysz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A french toastot vagy édes bundás kenyeret amerikai filmekben gyakran láthatod. Próbáld ki te is, fantasztikus reggeli lehet a hét bármely napján. A legjobb, ha egy-két napos szikkadt kenyérből készíted, de kalácsból is nagyon finom. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, vajat vagy gyümölcsöt.

Édes bundás kenyér

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 szelet kenyér
  • 6 nagy tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze tejszín
  • csipet fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd vastagabb szeletekre. Tedd egy közepes tálba a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót, öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd habverővel jól keverd össze. Rakd a szeleteket a masszába, és hagyd benne körülbelül négy-öt percig. Közben forgasd át őket. Így a kenyér jól magába szívja a kellemes ízeket.

Önts kevés olajat egy serpenyőbe, tedd bele a vajat is. Ha kellően forró, pakold bele a bundázott kenyeret. Mindkét oldalát süsd két-három percig közepes hőfokon. Forgatáskor óvatosan nyúlj a szeletek alá. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálalásig feltétlenül tartsd melegen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük