Így készül az angolok kedvenc sütije, az Eccles

Könnyű megsütni

Az apró töltött süti nem más, mint az angolok egyik kedvenc vajas tésztájú édessége, az Eccles.

Így készül az angolok kedvenc sütije, az Eccles
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus brit aprósüti Eccles városáról kapta a nevét, ahol a 18. század végén kezdték árusítani. Az illatos, édes, gyümölcsös finomságot bolti leveles tésztából is elkészítheted, így jelentősen csökken a munkaidő. A falatkák a sütést követő napokban még finomabbak lesznek. Áfonya helyett mazsolát is tehetsz bele.

Apró töltött süti

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 50 dkg leveles teszta
  • 2 bögre áfonya
  • 6 evőkanál vaj
  • 2 citrom
  • 2 narancs
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet őrölt szerecsendió

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Add hozzá az áfonyát, a fűszereket, reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját, majd párold tíz percig. Facsard hozzá az egyik citrom levét, és néha kevergesd meg. Hagyd kihűlni, majd pihentesd egy kicsit a hűtőben.

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Semmiképpen ne rakd mikróba, mert akkor nem lesz szép réteges. Lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és szaggass belőle körülbelül tíz centi átmérőjű köröket. Ezt a műveletet egy nagyobb pogácsakiszúróval vagy pohárral is elvégezheted. A közepébe kanalazz tölteléket, majd formázz a tésztából gombócokat, kicsit nyomkodd meg, és szurkáld meg a tetejét villával. Kend meg egy felvert tojással, és szórd meg cukorral. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük