Omlós pogácsarecept - Dupla adag sajttal

A frissen sült pogácsa akkor a legjobb, ha a tetején és a belsejében is jó sok sajtot találsz. Íme, a nagyi legfinomabb receptje!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nagy tál pogácsa mindig guszta látványt nyújt és mindig jólesik, legyen szó munkahelyről, hétvégi piknikről vagy egy szimpla délutánról.

Bármilyen sajttal készítheted, amilyennel csak szereted, arra ügyelj azért, hogy ne legyen túl tömény, mert úgy elveszi az élményt.

Dupla sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag friss élesztő - 2,5 g
  • 1,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg sajt - trappista és füstölt fele-fele arányban

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A tejet melegítsd langyosra, keverd bele az élesztőt és a cukrot, majd tedd meleg helyre. A sajtokat reszeld le. A lisztet mérd ki egy tálba, a közepébe vájj egy lyukat, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsd bele. A tojások közül az egyiket válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, öntsd utánuk a tejfölt is, majd morzsold hozzájuk a vajat és a sajt felét.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ízlésed szerint adj hozzájuk sót, és dolgozd az egészet homogén masszává. Amikor ez megvan, fedd le laza szövetű konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni 30-40 percig.

Amikor ez letelt, nyújtsd ki a tésztát kétujjnyi vastagra, és egy kis átmérőjű poharat lisztezz be, majd szaggass vele a tésztából egységes méretű darabokat.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral,és  tedd rá a nyers pogácsákat. A másik tojást verd fel, kend meg vele őket, szórd meg az egészet a maradék sajttal. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, tégy az aljára egy tűzálló edényt vízzel megtöltve, és told be fölé a tepsit. Nagyjából fél óra alatt készre sülnek a pogácsák. 

A gyermekkor legjobb ízei

A pogácsa mellett még sok-sok olyan édes vagy sós sütemény van, ami egy életen át elkísér.

Egyszerű édességek, amiket gyerekkorodban is imádtál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük