kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Duplasajtos töltött golmba

Duplasajtos, zöldséges töltött gomba
Fantasztikus fogás 200 kalória alatt

A duplasajtos töltött gombát bő fél óra múlva eheted.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ez még a megrögzött húsevőknek is ízlik! A duplasajtos töltött gomba önálló ételként is fogyasztható, és köretnek is kiváló. Ha nem böjti napokon készíted, darált húst is keverhetsz hozzá. Melegen kínáld, és tálaláskor díszítsd petrezselyemmel, zöldhagymával.

Duplasajtos töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csiperke gomba
  • 10 dkg reszelt mozzarella sajt
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A gombákat mosd meg, itasd le róluk a vizet. Óvatosan szedd ki a tönköket, ezeket aprítsd fel. A vöröshagymát pucold meg, majd a paradicsommal és a paprikával együtt vágd kis kockákra. Önts a serpenyőbe kevés olívaolajat, dobd rá a hagymát. Dinszteld üvegesre, majd tedd rá a felaprított zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és közepes lángon pirítsd négy-öt percig. Keverd hozzá a krémsajtot. 

Töltsd meg óvatosan a gombafejeket a zöldségekkel, és szórd meg alaposan mozzarellával. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros színt kap.

Finom, gyors rakottasok

Az egyszerű zöldségekből könnyen készíthetsz ízletes rakottast. A variációk száma végtelen, nézz meg néhány remek receptet.

Még nincs hozzászólás

Sajtos töltött gombafejek

A sajtos töltött gomba lehet ízletes vacsora, de akár előétel is.
Recept

Töltött gomba

Az ízletes töltött gomba tele van mindenféle finom zöldséggel.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.