Diós holdas süti a nagyi receptje szerint

Pillanatok alatt elfogy

A diós holdas süti az ünnepi asztalon is kiemelt helyet foglalhat el. Nagy családi kedvenc lesz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fantasztikus ízek találkozásából csak különösen jó dolgok sülhetnek ki. A diós holdas süti régi kedvenc, nagyanyáink is örömmel készítették. Pocsayné Vincze Tünde desszertje nagyon kiadós.

Diós holdas süti

Hozzávalók 24 szelethez

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csomagvaníliás cukor
  • tej
  • csipet só

Tetejére

  • 28 dkg darát dió
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 3 evőkanál víz
  • sárgabaracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy fakanállal jól keverd össze. Adj hozzá annyi tejet, hogy kissé sűrű, de folyós tésztát kapj. Ha homogén a massza, öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Rakj papírt a tészta tetejére is, hogy egyenletesen barnuljon, és ne égjen meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig süsd.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd bele a darált diót, a cukrot, a vizet, és az egészet jól keverd össze. A kihűlt tésztát kend meg a lekvárral, majd egyengesd el rajta a diós masszát, és megint tedd vissza a 180 fokos sütőbe körülbelül 20 percre. Ha megsül a diós hab is a tetején, vedd ki hűlni, és pogácsaszaggatóval szúrj ki holdakat. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük