Diós-mézes krémes - Így lesznek tényleg puhák a lapok

A diós-mézes krémes igazi kedélyjavító. Jót tesz a sütinek, ha egy-két napig állni hagyod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a különleges édesség mindent visz! A diós-mézes krémesből elég egy nagyobb szelet, és máris eltelít. Az ízét viszont sokáig a szádban érzed majd. Tortaformában is megsütheted, készítheted négy-hatlaposra, ízléstől és a tepsid méretétől függően. A tetejére akár csokimáz is kerülhet.

Diós-mézes krémes

Hozzávalók 18 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás

Krémhez

  • 25 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 4 kanál liszt

Tetejére

  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A mézet olvaszd meg. A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, elegyítsd a szódabikarbónával, add hozzá a meleg mézet, a vajat, a cukrot, a tojást és a tejet. Jól gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha homogén, és nem tapad sem a kezedhez, sem az edényhez. Formázz a masszából négy cipót, majd lisztezett felületen nyújtsd ki mindegyiket 4-5 milliméteresre. Egy kisebb méretű tepsi hátulját vajazd meg, és helyezz rá egy lapot. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd világosra körülbelül tíz perc alatt. A másik három lappal is így járj el. Vigyázz, mert ha a mézes tésztát túlsütöd, nem puhul meg!

A krémhez a tejből és a lisztből főzz sűrű pépet kis lángon, közben folyamatosan kevergesd. A vajat, a cukrot és a diót verd habosra, majd forgasd a kihűlt péphez. Végül töltsd meg a lapokat a diós krémmel. Ügyelj arra, hogy a tetejére is jusson, majd szórd meg darált dióval.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük