kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Diós-fahéjas kevert süti

Villámgyors diós-fahéjas kevert süti
30 perc alatt elkészül

A diós-fahéjas sütinek az előnyére válik, ha nem eszed meg rögtön. Minél tovább áll, annál zamatosabb.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A diós-fahéjas kevert süti senkit sem állít nagy kihívás elé. Ezt a receptet kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják. A süteményt lekvárral, csokival még vonzóbbá teheted. Kortyolgass mellé teát vagy kávét! 

Diós-fahéjas kevert süti

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 evőkanál tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál lekvár
  • 1 marék darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel a mikróban, hogy könnyebben dolgozz vele. Öntsd egy nagy tálba, és keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a lekvárral. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a darált diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Dolgozd a száraz keveréket a tojásos masszához.

A tepsit vajazd ki, lisztezni azonban nem kell, majd öntsd bele a tésztát. Rakd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Szúrj a sütibe egy hústűt vagy egy hegyes kést. Ha nem marad rajta semmi, bátran kiveheted a sütőből. Díszítsd kedved és ízlésed szerint.

Fantasztikus, könnyű édességek

Ezekért a sütikért rajongani fogsz, hiszen csokisak, finomak és pofonegyszerűek. Így még a méricskéléssel sem megy el sok időd.

Még nincs hozzászólás

Amerikai fahéjas süti

Az amerikai fahéjas süti egyszerű kevert tészta ötcsillagos kivitelben.
Recept

Kevert süti

Néhány hozzávalóból villámgyorsan pompás sütit készíthetsz. Ezt a recept a kétbalkezesek is imádják!
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.