Finom, omlós darálós keksz - Már a dédi is pont így készítette

A darálós keksz évtizedek óta megunhatatlan családi kedvenc. Süsd meg a régi jó recept szerint!

Finom, omlós darálós keksz - Már a dédi is pont így készítette
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darálós kekszet majszolva egész biztos, hogy eszedbe jutnak gyermekkorod kedvenc ízei. Nosztalgiázz a népszerű édességgel! Ha nincs húsdarálód, villával, kézzel is megformázhatod a kekszeket. Különlegesebbé teheted, ha több részre osztod a tésztát, és diót, fahéjat, kókuszt is raksz a massza egy részébe, a süti végeit pedig mártsd olvasztott csokiba.

Darálós keksz

Hozzávalók 100 darabhoz

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot keverd habosra a vajjal, majd egyesével add hozzá a tojásokat. Reszeld hozzá a citrom héját, és szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Gyors mozdulatokkal dolgozd össze. Ha a tészta összeáll, se nem puha, se nem kemény, vedd ketté, és az egyik feléhez keverd a vaníliás cukrot, a másikat pedig ízesítsd kakaóval. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de az sem baj, ha egy éjszakán át a hidegen tartod.

Pihentetést követően szereld fel a húsdarálóra a különböző formákat, majd folyamatosan töltsd bele a tésztát, és formázd meg, azaz nyomd ki. Érdemes a világos masszával kezdeni. Rendezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt süss meg egy adagot. Vigyázz, mert gyorsan pirul!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük