kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Cupcake recept: ami még a muffinnál is finomabb

Cupcake recept: ami még a muffinnál is finomabb
Szemet gyönyörködtető süti

Mindegy, milyen alkalomra készíted, a cupcake kreatívan díszíthető esküvőre, szülinapra és lánybúcsúra.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2011.05.08.

A cupcake-őrület Amerikából indult, és nem véletlen, hogy már hozzánk is begyűrűzött, hiszen nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik az apró sütik, hanem a szemet is. Angliában tündértortának hívják, és éppen illik rá a bájos elnevezés.

A cupcake tulajdonképpen egy muffin, aminek vajkrém vagy hab van a tetején. A krém lehet színes is, és minél inkább ki van díszítve a süti, annál jobb.

Alapmuffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3/4 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • fél csomag sütőpor
  • vanília vagy vaníliás cukor

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • kevés víz

A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára.

Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simára. Ha szeretnél valamilyen belevalót, add hozzá azt is. Adagold a papírkapszliba. Egy formába egy evőkanálnyit tegyél. Előmelegített sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz.

A legfinomabb muffinok
A legfinomabb muffinok
Csodaszép cupcake-variációkA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel17 csodás desszertMinden, ami a tökéletes sütihez kellÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA tökéletes piskóta titka17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás koktélok13 súlyos konyhai baki

A krémhez a lágy vajat keverd habosra a cukor egyik felével, adj hozzá egy evőkanál vizet, alaposan keverd el, legjobb, ha kézi habverővel dolgozol, majd dolgozd hozzá a porcukor másik felét.

A cupcake lényege, hogy minél színesebb legyen, ezért az alapkrémet megszínezheted ételfestékkel, keverhetsz bele gyümölcspürét vagy aromákat, színezheted kakaóval is akár. A színes cukorgyöngyök és csokipasztillák is igencsak feldobják a sütit, ne fogd vissza a fantáziádat!

Miután összedolgoztad a krémet, tedd habzsákba, és a kihűlt muffinok tetejére nyomj belőle, majd díszítsd tovább az alkalomnak megfelelően.

3 hozzászólás
Nika85       2012-07-27 11:46
4.
Bolondtollpi!! A vaj porcukorral összekeverve nagyon szilárdan szokott állni. Gondolj csak bele: a vaj a hűtőben milyen kemény. Talán túlságosan meleg volt, ezért megolvadt a vaj és folyt a krémed. (én legalábbis rengetegszer csináltam ilyen és ehhez... tovább »
Kinga019       2012-07-23 21:46
3.
Talán hapfixálót kellene bele tenni. Én majd holnap próbálom ki, de akkor azt hiszem rakok bele.
bolondtollpi       2012-06-25 13:51
2.
Mit ronthattam el? Elkészítettem a krémet, viszont folyik, és nem marad ilyen szépen a muffin tetején :(

Gyors csokis muffin - 25 perc alatt elkészülsz vele

Készíts délutánra csokis muffint, csak igen keveset vesz el a hétvégéből a megsütése, pedig az íze több időt is megérne.
Recept

Almás-bogyós bögrés muffin

A gyorsan elkészíthető gyümölcsös sütemény biztosan mindenkinek ízlik, az egyszerű recept pedig elronthatatlanná teszi.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.