Csülök pékné módra - Hamisítatlan hazai fogás

A szaftos és omlós hús a vele sült krumplival és hagymával igazi lakoma, amire képtelenség nemet mondani, próbáld csak ki!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csülök pékné módra egyáltalán nem macerás fogás, csak felettébb sokáig tart, amíg elkészül, de ha reggel elkezded, akkor ebédre biztosan kész lesz, a hús omlósra és szaftosra sül, a körítés pedig kellőképp megpirul, megfonnyad.

Ha szereted a pikáns ízeket, locsolgasd sörrel, vagy a már megfőtt húshoz adj egy kis mézet, tálaláskor pedig egy kis áfonya is nagyon jó a fűszeres hús mellé. A vele sült zöldségek körét is bátran gazdagíthatod, kelbimbóval, répával, isteniek sülve.

Csülök pékné módra

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű csülök
  • 1 kg krumpli
  • 8-9 gerezd fokhagyma
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 kis marék egész bors
  • só, frissen őrölt bors
  • 5-6 evőkanálnyi zsiradék
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

Két fej vöröshagymát tisztíts meg, és vágd őket négybe. A csülköket tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket, tedd melléjük a hagymát, a babérleveleket, a fokhagymák felét és az egész borsot, majd gyújts alá a lábas alá, és hagyd őket főni nagyjából két és fél órán át.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Amikor már szépen leválik a csontról, akkor biztosan jó. A krumplit pucold meg, vágd közepes méretű hasábokra. A maradék hagymákat pucold meg, és szintén darabold fel közepes méretű hasábokra.

Ezeket rendezd el egy tepsiben, tedd rájuk a csontról leszedett húst, a maradék fokhagymák felét reszeld rá, a másik felét csak feldarabolva szórd közéjük, sózd és borsozd az egészet ízlésed szerint, és hintsd meg a majoránnával. A zsiradékot is egyenletesen oszd el a tepsi teljes területén, majd fedd le az egészet alufóliával.

A sütőt melegítsd elő 170 fokra, és told be a tepsit. 40 perc múlva vedd le a fóliát, süsd az egészet további 30-40 percig, utána már jó eséllyel kész lesz a sülted. 

A legfinomabb falatok sertéshúsból

A szaftosra és ízletesre süthető alapanyag sokak kedvence.

A 7 legfinomabb fogás omlós sertéshúsból

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük