Kívül ropog, belül folyik: a tökéletes csokiszuflé receptje
Ki tudna ellenállni a frissen sült csokifelfújtnak, amiből, ha belevágsz, folyik a csokoládé?
A szuflé becsapós édesség, mert ugyan tényleg gyorsan elkészítheted, de az alatt a rövid idő alatt rengetegszer elronthatod.
Fontos, hogy pontosan mérj ki mindent, és a csokoládé valamilyen jobb minőségű legyen, hogy biztosan sikerüljön.
Csokiszuflé
Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatokkal a tojássárgájákat. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd keverd a többiekhez, és folyamatos keverés mellett add hozzájuk a lisztet is.
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített csillaggal13 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Fehér cirkóniával körben díszített édesvízi igazgyöngyös nyaklánc15 900 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy beakasztós ezüst fülbevaló13 990 Ft
A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd keress a szuflé sütéséhez alkalmas formát a háztartásban, leginkább a tálalógyűrű lesz a megfelelő, de nagyobb méretű - hét-nyolc centi átmérőjű - pogácsaszaggató is megteszi jobb híján. Ezt tedd a tepsibe, és tölts bele annyit a masszából, hogy éppen kitöltse.
Ha ez megvan, és a sütő elég meleg, akkor told be öt percre, majd vedd ki, és várj egy kicsit - egy-két percet -, utána helyezd tányérra az édességet, és vedd le róla a formát.
Krémes sütik
Minden desszertek legjobbjai a finomabbnál finomabb krémmel töltött édességek.
OLVASD EL EZT IS!
- liszt
- élesztő
A tökéletes lekváros bukta receptje
- csokoládé
- cukor