Az 5 legfinomabb csokis süti

Szerintünk

A csokoládénak csak kevesen tudnak ellenállni, és mi nem vagyunk közöttük. Ismerd meg a szerkesztőség legcsokisabb sütijeinek receptjeit.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokoládénak szinte lehetetlen ellenállni. Nemcsak magában jó elmajszolni egy-két - vagy három - kockát, de sütemények alapanyagaként is jól használható.

Készíthetsz belőle pikáns desszertet, de édesebb változatokat is. Bár magában a csokoládé nem dönti romba a fogyókúrát - főleg, ha jó minőségű étcsokoládét fogyasztasz -, jó, ha figyelembe veszed, hogy valódi kalóriabombákkal van dolgod. Néha azonban engedhetsz a csábításnak.

Pálma - Brownie

Hozzávalók:

  • 40 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 30 dkg cukor
  • 250 g vaj
  • 6 tojás
  • 10 dkg liszt
  • egy marék mogyoró vagy dió

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat olvaszd meg, majd keverd habosra a cukorral. A csokoládét vízfürdőben olvaszd fel.

Add a vajas cukorhoz a tojássárgáját, a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az olvadt csokoládét. A végén pedig az apró darabokra tört mogyorót vagy diót. Keverd simára a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltsd, körülbelül kétharmadig, told a sütőbe, és süsd 40 percig. Nem baj, ha a közepe egy kicsit krémes marad. Vaníliafagyi dukál mellé.

Melinda - Csokis muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 + fél bögre csoki
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • háromnegyed bögre tej

A csokit reszeld le, majd keverd össze a liszttel, a szódabikarbónával és a sütőporral. A félbögrényi csokit csak vágd kockákra. A tojásfehérjéket verd kemény habbá. A cukrot keverd habosra a tojások sárgájával, majd kanalazd hozzá a lisztes keverékhez, felváltva a tejjel. Végül a tojásfehérjét is keverd hozzá óvatosan a masszához, majd forgasd az egészbe a csokidarabkákat. A tésztát kanalazd papírral kibélelt muffinformába. 20-25 percig süsd 180 fokra előmelegített sütőben.

Noémi - Meggyes-csokis

Hozzávalók:

  • fél kg meggy
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 35 dkg rétesliszt
  • 4 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • fahéj
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

A vajat felolvasztva keverd el a cukorral, majd tedd bele a tojást, a kakaót és a vanília kikapart belsejét. A sütőport keverd el a liszttel, majd langyos tejjel keverd sűrű tésztává. Öntsd kivajazott tepsibe, és lisztbe forgatott meggyet szórj a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig süsd.

A csokit gőz fölött kis lángon olvaszd fel, majd keverd el a vajjal, és gyorsan folyasd a kész süteményre.

Ági - Csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg, minimum 50%-os étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 cent Grand Marnier
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál liszt

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd keverd bele a vajat. A tojások sárgáját keverd el a likőrrel, majd add hozzá a cukrot és a lisztet. Keverd össze a csokimasszával. Verd fel a tojásfehérjét, és forgasd a tésztához. Töltsd zárt tortaformába, olyan tepsibe kell ugyanis tenni, aminek az aljára egy ujjnyi vizet öntesz. 30-35 percig süsd. Ez a franciás változat, ha Grand Marnier helyett fenyőmagot teszel bele, akkor olaszos verzióra teszel szert.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Erna - Csokoládéfelfújt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál darált mandula
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál erős feketekávé
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 tojás

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Vajazz ki 6 felfújtformát, és szórd meg a belsejüket mandulával.
Olvaszd meg a csokoládét a kávéval. Keverd simára, és hagyd hűlni egy kicsit. Keverd a lisztet, a cukor felét és a tojások sárgáját az olvadt csokoládéhoz. Verd a tojásfehérjét lágy habbá, majd add hozzá a cukrot, és verd keményre. Óvatosan és fokozatosan forgasd a csokoládéba. Öntsd a tálkákba, és süsd 15-20 percig.

Ezt is szeretjük