Ínycsiklandóan krémes csokis-meggyes torta

Ha fogyózol is megeheted

Nassolj büntetlenül! Több szeletet is megengedhetsz magadnak a csokis-meggyes tortából.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van egy szabad órád a hétvégén, feltétlenül készítsd el a diétás csokis-meggyes tortát. Nassolás közben nem kell számolnod a kalóriákat. Akit megkínálsz Zentai Nikolett sütijével, szívesen repetázik majd. 

Csokis-meggyes torta

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg eritrit
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 3 nagy tojás
  • 2,5 dkg kakaó
  • 1 csomag vaníliás xilit
  • 1/2 dl víz
  • csipet só

A meggyes réteghez

  • 15 dkg meggy
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás xilit
  • 1 csomag zselatin
  • ízlés szerint eritrit

A marcipánréteghez

  • 10-15 dkg cukormentes marcipán

A szóráshoz

  • 3 dkg cukormentes étcsokoládé

A csokoládés krémhez

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál eritrit
  • 5 kocka cukormentes étcsokoládé
  • 1 csomag diétás étcsokis pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához vegyítsd a darált diót, a mandulalisztet, a kakaót és a csipet sót. A vizet a vajjal állandó keverés mellett olvaszd fel, majd hagyd kihűlni. Az egész tojásokat az eritrittel és a vaníliás xilittel keverd jó habosra. Ezután csorgasd hozzá a kihűtött vajas-vizes elegyet. Kanalazd bele a száraz hozzávalókat is. Addig kevergesd, amíg a massza sima nem lesz.

Bélelj ki sütőpapírral egy 24 centis és egy 18 centis tortaformát. Ezután kétharmad-egyharmad arányban oszd el a tésztát. Helyezd őket az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd meg 12-15 perc alatt. Hagyd a tortalapokat pár percig a formában, majd rakd őket a rácsra, és hűtsd ki egészen.

A meggyes réteghez a meggyet turmixold össze úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. Ezután add hozzá a vizet, ízlés szerint az eritritet, a vaníliás xilitet és a zselatint, majd főzd öt-hat percig. A csokis krémhez a pudingot a csomagolás szerint főzd meg a tejjel, az eritrittel, olvaszd bele az étcsokit.

A nagyobbik tésztalapot helyezd a sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórd meg a reszelt csokoládéval és a szeletelt mandulával. Kanalazd a tésztára a csokoládés krém egyharmadát, és simítsd el egyenletesen. A marcipánt nyújtsd ki akkorára, mint a kisebbik lap, vékonyan kend meg csokikrémmel, helyezd rá a kisebbik tésztát, és tenyérrel kicsit nyomkodd meg. Utána a marcipánnal összeragasztott lapot rakd a csokoládés-tejszínes krém közepére. A teljesen kihűlt meggyzselét kanalazd a kisebbik tortalap köré úgy, hogy ne érjen hozzá a sütőpapírhoz. Óvatosan kend rá a megmaradt csokoládés krémet, és egyenletesen simítsd el a tetejét.

Szórd meg mandulával az összeállított tortát, és rakd néhány órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, az ízek pedig kellően összeérjenek. Tálalás előtt vedd ki a hidegről, majd szedd ki a tortaformából, és helyezd egy tálcára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük