Csokis-mazsolás kuglóf
Nem kell ünnepi alkalomra várni, hogy ezt az isteni sütit az asztalra varázsold. A csokis-mazsolás kuglófot elkészíteni sem bonyolult.
Ez a tészta biztosan omlós lesz, és tele van sok finomsággal. Tökéletes uzsonna vagy desszert, de egy-egy szelet csokis-mazsolás kuglóf őszi estéken tea vagy kakaó mellé is jólesik.
Csokis-mazsolás kuglóf
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- 5 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 citrom
- 1 táblatortabevonó
- rum
Elkészítés:
A mazsolát áztasd a rumba egy fél órára. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgákat, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tojássárgás masszához. Utána fakanállal keverd hozzá óvatosan a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet is. Végül pedig az apróra vágott étcsoki, a dióbél és a mazsola megy a tésztába.
A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon nagyjából 50 percig. Ha kész, borítsd a rácsra, és hagyd ott kihűlni. Majd vízgőz felett olvaszd meg a csokimázat, és kend egyenletesen a kuglófra. Várd meg, amíg megköt, utána szeletelheted is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept