Csokis-mazsolás kuglóf

Több napig puha marad

Nem kell ünnepi alkalomra várni, hogy ezt az isteni sütit az asztalra varázsold. A csokis-mazsolás kuglófot elkészíteni sem bonyolult.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a tészta biztosan omlós lesz, és tele van sok finomsággal. Tökéletes uzsonna vagy desszert, de egy-egy szelet csokis-mazsolás kuglóf őszi estéken tea vagy kakaó mellé is jólesik.

Csokis-mazsolás kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 táblatortabevonó
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd a rumba egy fél órára. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgákat, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tojássárgás masszához. Utána fakanállal keverd hozzá óvatosan a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet is. Végül pedig az apróra vágott étcsoki, a dióbél és a mazsola megy a tésztába.

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon nagyjából 50 percig. Ha kész, borítsd a rácsra, és hagyd ott kihűlni. Majd vízgőz felett olvaszd meg a csokimázat, és kend egyenletesen a kuglófra. Várd meg, amíg megköt, utána szeletelheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük