kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csokis minyon

Házi csokis minyon - Így készíthetsz tökéletes mázat

Az apró, színes, krémmel töltött piskóta generációk kedvence. A csokis minyon különösen népszerű.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Tudtad, hogy a minyon szó jelentése picike, aranyos? Kétség sem fér hozzá, ezek illenek a hagyományos magyar édességre. Érdemes a csokis minyont legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A mázhoz még reszelt csokit is rakhatsz.

Csokis minyon

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt étcsoki
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Krémhez
  • 20 dkg étcsoki
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
Mázhoz
  • 25 dkg porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 50 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, és egyesével add hozzá a tojássárgákat. Jól dolgod össze, majd forgasd hozzá a sütőporral és csokireszelékkel vegyített lisztet. A fehérjét verd egy csipet sóval kemény habbá, és óvatosan dolgozd a masszába. Ekkor már ne használj gépet, csak fakanállal keverd. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Add hozzá a cukrot, a kis darabokra vágott csokit, és forráspontig hevítsd. Vedd le a tűzről, és hűtsd ki. A piskótát vágd ketté, és kend meg a kihűlt csokis krémmel. Tedd egy-két órára a hűtőbe. Ezt követően a tésztát vágd kis kockákra.

A mázhoz a porcukrot, a vizet és a citromlét tedd egy nagyon tiszta lábosba, kis lángon állandóan kevergetve forráspontig melegítsd. Ha jó sűrű, fényes és nehezen folyós a massza, fokozatosan adagold hozzá a kakaóport. Lapos késsel gyorsan vond be a mázzal a minyonokat. Fontos, hogy minden oldalukat befedje a massza. Olvasztott csokival még tovább díszítheted. Tedd a sütit a hűtőbe, és hagyd megdermedni.
 

Gyors csokis sütik

Ha nem érsz rá mindig a minyonokkal játszadozni, válassz egyszerűbb, gyorsabb recepteket. Itt biztosan találsz ötletet.

Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Még nincs hozzászólás

Négylapos csokis krémes

Családi összejövetelek nagy sztárja lehet a kiadós és isteni négylapos csokis krémes.
Recept

Lekváros piskótatallér

Ez az isteni piskótatallér bő tíz perc alatt megsül, és nem lehet elrontani.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.