Kívül ropogós, belül krémes csokis-epres levél leveles tésztából
Az illatos csokis-epres levél nem igényel különösebb előkészületet, bő fél óra elkészül.
Csokis-epres levél
Hozzávalók 6 darabhoz
- 1 csomag előnyújtott leveles tészta
- 20 dkg eper
- 6 dkg étcsoki
- fél dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Elkészítés:
Ha nincs szezon, készítsd ezt az édességet mirelit eperből vagy kompótból. A gyümölcsöt szükség esetén olvaszd fel, csepegtesd le. A tejszínt melegítsd meg, majd vedd le a tűzről, és tördeld bele a csokit. Addig kevergesd, amíg teljesen felolvad, és lehűl. A leveles tésztát darabold hat egyforma részre, és az egyik felét vágd be több helyen, majd a szélét kend körbe a felvert tojással. Ezután egyengesd rá a csokit, majd rakd ki a félbevágott eperrel, szórd meg a vaníliás cukorral. Hajtsd rá a bevágott tésztát, és az ujjaiddal kicsit nyomkodd le.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb helyezd rá a megtöltött leveleket. Rakd az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve rakd rácsra a sütiket, és hűtsd langyosra. A ropogós tészta a krémes, folyós csokival és az eperrel egyszerűen abbahagyhatatlan.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept