Szuperpuha csokis-banános süti
Ezt a csokis-banános sütit percek alatt összedobod, csak a sütés tart hosszabb ideig, de megéri kivárni!
Nehogy kidobd a konyhapolcodon sorakozó érett banánokat, használd inkább fel egy mennyei sütibe. Ez a banánkenyér csokival különösen ütős. A tésztába tehetsz még diódarabokat, aszalt gyümölcsöket is. Igazi bókgyűjtő desszert.
Csokis-banános süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 18 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 banán
- 2 púpozott teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- fél teáskanál só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Lábosban olvaszd össze a felkockázott vajat és a feldarabolt étcsokit, majd keverd hozzá a cukrot, egyesével a tojásokat, a megtisztított, villával pürésített banánt, továbbá a vaníliaaromát. Végül fokozatosan forgasd bele a lisztes keveréket, és alaposan dolgozd össze.
A homogén tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül egy órán át. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Szúrj bele egy hústűt, és ha nem ragad hozzá massza, elkészült. A formában hagyd kihűlni, majd szedd ki belőle, és felszeletelve kínáld.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept