Így készül a mennyei csokifelfújt

Tartsd be ezt, és szép nagyra feljön

A mesés csokifelfújtat akkor is el tudod készíteni, ha a vendégek már az ajtód előtt toporognak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes csokifelfújt vagy szuflé akkor az igazi, ha a belseje krémes állagú. Nagyon fontos, hogy minőségi, legalább 70% kakaótartamú csokiból készítsd. Melegen is finom, főleg, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal kínálod.

Sima csokoládéfelfújt

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 20 dkg csokoládé
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd langyos hűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. Elegyítsd a porcukrot a liszttel, szitáld a csokis masszába, és keverd simára. A fehérjét verd nagyon keményre, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztába. Ha ezt a műveletet durván végzed, nem lesz finom puha a végeredmény, ráadásul a tészta sem jön fel szép nagyra.

Kis hőálló edénykéket, kerámiatálakat vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 percig süsd. Ne szárítsd túl, mert akkor oda a szuflé krémessége. A sütőből kivéve várj egy-két percet, és már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük