kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 isteni tiramisurecept

4 isteni tiramisurecept

Amilyen finom a tiramisu, olyan könnyű elkészíteni. További jó hír, hogy nem kell sütögetésbe fognod. Elrontani sem lehet, így biztosan sikert aratsz vele.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.08.17.

Az édes, krémes tiramisu nagy nyári kedvenc. Egyesíti magában a desszertet és a kávét. Külön mellette szól, hogy a sütőt sem kell bekapcsolnod az elkészítéséhez.

17 csodás desszert
17 csodás desszert
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokCsokis sütik minden alkalomraCsodaszép cupcake-variációkA tökéletes piskóta titkaMinden, ami a tökéletes sütihez kellCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihezÍgy készül a tökéletes linzertésztaA 7 legjobb édesség, ami alig hizlal17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Viszont türelemre mindenképpen szükséged lesz, hiszen az ízeknek össze kell érniük a hűtőben, és ez igazi erőpróba, hiszen az eredmény mesés lesz.

Eredeti olasz tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojás
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • kakaópor

Főzd le a kávét, és hagyd kihűlni. Érdemes rendes kávét készíteni, nem pedig neszkávéból csinálni. A tojásokat válaszd szét. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd bele a mascarponét, és dolgozd krémmé kézi habverővel. Könnyebben megy, ha előtte egy órát szobahőmérsékleten voltak a hozzávalók.

Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, és forgasd a krémbe. Óvatos, laza mozdulatokkal dolgozz, hogy szinte habos krémet kapj. Ha ez kész van, akkor már csak a rétegezés és a várakozás jön. Mártogasd a babapiskótákat a kávéba, és rétegezd egy magasabb tál aljára. Vigyázz, hogy ne tocsogjon, csak épphogy átjárja a kávé a piskótát. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szitálj kakaóport. Ismét egy réteg kávés piskóta, krém és kakaópor jön. Ha elkészült, akkor fedd le, és tedd hűtőbe nyolc órára. A krémbe keverhetsz likőrt, de kipróbálhatsz gyümölcsös változatokat is.

Ananászos tiramisu

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg lecsöpögtetett, konzerv ananász
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 kanál aromás likőr
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • pár szem dióbél és mentalevél a díszítéshez

Egy serpenyőben olvassz meg 5 dkg cukrot, add hozzá a vajat, majd szórd rá a lecsöpögtetett, feldarabolt ananászt, és körülbelül 5 percig párold. Egy négysarkos jénai tál alját rakd ki babapiskótával, locsold meg likőrrel ízesített ananászlével, és halmozd rá a kihűlt ananászdarabok felét.

A tojássárgáját a maradék cukorral és 3 kanál forró vízzel keverd krémesre. Szórd bele a reszelt citromhéjat, és evőkanalanként dolgozd bele a joghurttal simára kevert mascarponét. A massza felét simítsd a gyümölcsre. A többi ananászt oszd el a krém tetején, majd vond be a maradék krémmel. Legalább 2 óra hosszára tedd a hűtőbe. Fogyasztás előtt szitálj kakaóport a tetejére, szórd meg vágott dióval, és néhány mentalevéllel díszítsd a tetejét.

Tiramisu másképp

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 2 evőkanálnyi neszkávé
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanálnyi kakaópor

Melegítsd meg a vizet, és keverd bele a neszkávét, majd hagyd kihűlni.
A tojások sárgáit keverd habosra a mézzel, ezután dolgozd bele a sajtot is. A fehérjékből verj kemény habot, majd lazán keverd hozzá a sajtkrémhez.

Tedd egy széles tálba a piskóták felét, locsold meg a kávé felével, majd halmozd rá a krém felét, és óvatosan kend szét, szórj rá kakaót, majd tedd a krémre a maradék piskótát, öntözd meg a maradék kávéval, végül a krémmel fedd le, és szórd meg a maradék kakaóval. Érdemes egy napra jégszekrényben tartani, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

Tiramisu csokoládétálkákban

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • fél teáskanál vaníliaaroma
  • 25 dkg mascarpone
  • 120 ml erős feketekávé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kávélikőr
  • 16 amaretti - mandulás - keksz
  • kakaópor - a szóráshoz

A csokoládétálkákhoz:

  • 18 dkg jó minőségű étcsokoládé, kockákra törve
  • 3 dkg sótlan vaj

Készítsd el a csokoládétálkákat: vágj ki hat 15 cm átmérőjű kört sütőpapírból. Olvaszd fel a csokoládét a vajjal egy hőálló edényben, lassú tűzön, forró víz felett. Keverd simára, majd önts egy kanál csokit minden papírkörre. Simítsd ki úgy, hogy körülbelül 2 cm a szélén tisztán maradjon.
Óvatosan emeld fel a papírokat, és igazítsd őket felfordított teáscsészékbe vagy pudingostálkákba, hogy a széleik összefodrosodjanak. Várj, amíg teljesen megdermednek, majd óvatosan távolítsd el a papírt.

A tiramisuhoz keverd el egyenletesre a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a mascarponét. Addig kevergesd, amíg lágy, krémes állagú nem lesz. Egy másik edényben keverd össze a kávét, a kakaóport és a likőrt. Törd össze a kekszeket, és add a keverékhez.
A kekszes keverék felét adagold ki a csokoládétálkákba, és kanalazd rá a mascarponés krém felét. Oszd el a tálkákban a maradék kekszkeveréket, tedd a tetejére a maradék mascarponés krémet, és szórd meg kakaóporral. Azonnal tálalhatod.

Még nincs hozzászólás

Így készül a tökéletes piskótatekercs

A piskóta nagy mumus a kezdő cukrászoknak, de a piskótatekercsre ez hatványozottan igaz. Elmondjuk, hogy tekerheted tökéletesre.
Recept

A tökéletes túrós bukta receptje

Legyen szó édes vagy sós változatról, szárazról vagy zsírosról, tehénről vagy juhról, a túrót mindenhogy szeretjük. Pláne, ha sütiben van.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.