Isteni csirkés rizottó zöldborsóval és parmezánnal

A jó rizottó titka a megfelelő rizsben rejlik, ezért ne légy rest, kelj útra, és találd meg a legjobbat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató, egészséges alapanyagokból készülő egytálétel remek választás, ha viszonylag rövid idő alatt megfelelő minőségű ebédet szeretnél összedobni.

Tulajdonképp bármilyen zöldséget, ami a konyhádban megtalálható, belefőzhetsz, hiszen minél gazdagabb, annál jobb lesz ez a fogás.

Csirkés-zöldséges rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizottórizs - arborio, baldo, carnaroli
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 liter hús- vagy zöldségleves - kockából is jó
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg friss parmezán
  • 2 evőkanálnyi oregánó
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, majd kockázd fel és sózd be, a zöldségeket is mosd át és kockázd fel. Egy megfelelően nagy lábasban hevíts fel olívaolajat, és fonnyaszd meg benne a kockákra vágott hagymát. Ha már szép üveges, add hozzá a rizst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a fehérborral. Amint a borból kifőtt az alkohol nagyobb része, öntsd fel a rizst az alaplével, de csak annyira, hogy épp ellepje.

A legfinomabb csirkés ételek - Képpel és recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kockázd bele a zöldségeket, majd figyelj arra, hogy mindig elegendő, de ne túl sok lében ússzon. A kockákra vágott húst egy alkalmas serpenyőben pirítsd át alaposan, majd mielőtt leveszed a tűzről, nyomd rá a fokhagymát. Ha a rizs eléggé megpuhult, de még rágni kell, add hozzá a borsót és a csirkét, fűszerezd oregánóval, sóval és borssal, majd pár percig főzd őket együtt. Amikor levennéd a tűzről, keverd hozzá a vajat, és tálaláskor szórd meg alaposan parmezánnal.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli paprikas lead
  • krumpli
  • kolbász

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük