Könnyű csirkés tésztasaláta

A tökéletes irodai ebéd

Ha munka közben nincs időd ebéd után járkálni, a legjobb, ha viszel magaddal egy adagot ebből.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztasaláta a rohanó ember mentsvára ebédidőben, kéznél van, ha nem tudod megmelegíteni, akkor sincs semmi baj, hiszen hidegen is ugyanolyan finom, mint melegen, ráadásul dobozból is nyugodtan fogyaszthatod.

Variáld bátran az ízeket, pár csepp friss citromlé sem fog neki ártani, de ha van otthon egy kis feta sajt például, akkor azzal is feldobhatod!

Csirkés tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 25 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 1 kaliforniai paprika
  • olaj
  • só,bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós vízben főzd ki, majd szedd egy szűrőbe, hideg vízzel hűtsd le, aztán tedd félre. A bacont vágd kockákra, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. A csirkét mosd át, kockázd fel, sózd be, és tedd a serpenyőbe pirulni. Amíg minden oldala szépen megpirul, a tejszínbe törd a fokhagymát, valamint szórj bele bazsalikomot, törj bele egy kis borsot is, és keverd össze. Amikor a csirke már szépen megpirult, öntsd ezzel nyakon, pár percig kevergesd, majd vedd le az egészet a tűzről.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A salátát, a koktélparadicsomokat és a paprikát is darabold fel, keverd össze a tésztával, majd öntsd hozzájuk a tejszínes-csirkés keveréket. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, akár már előre kiadagolva, dobozban, hogy másnap csak be kelljen érte nyúlni.

Receptek a tésztaételek őshazájából

Ki értene jobban a tészták készítéséhez, mint az olaszok? Képes cikkünkben bemutatunk pár tényleg kihagyhatatlan fogást.

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük