kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csirkés spagetti

Soksajtos csirkés spagetti
Hétvégi maradékból is tökéletes

Túlbecsülted az elmúlt napi adagot? Sebaj, hasznosítsd újra! Készíts például csirkés spagettit!

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A csirkés spagetti bátran pályázhatna a legfinomabb rakottas címre. A pikáns fogás a válogatósoknak is ízlik. Készítheted a maradék helyett friss csirkéből is, igaz akkor valamivel tovább tart. Biró Sára már sokszor tesztelte ezt a receptet.

Csirkés spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 3 szelet paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál vaj
  • bors
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagy fazékban, dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha lobog, rakd bele a spagettit. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt, majd szűrd le.
Az olajon és a vajon pirítsd meg a hagymát, a paprikát és a csíkokra vágott csirkemellet, majd öntsd rá a paradicsomszószt. Ha nyers húsból készíted, addig párold, amíg puha nem lesz. Ha maradékot adsz hozzá, csak azt kell megvárnod, amíg rottyan egyet. A tojást keverd el a tejföllel, majd keverd hozzá a kifőtt spagettit.

Tedd a tészta felét kivajazott és morzsázott tepsibe. Rakd rá a csirkemelles paradicsommártást, végül borítsd be a maradék spagettivel. Tedd a tetejére az összekevert reszelt sajtokat és a krémsajtot. Rakd a sütőbe, és 180 fokon körülbelül 25 percig süsd. Akkor jó, ha a sajt ráolvad, és szép piros.

További ötletek sajtos csirkére

A semleges csirkehúson a sajt rengeteget dob. Különleges recepteket gyűjtöttünk össze, nézz új kedvencek után!

Még nincs hozzászólás

Rakott spagetti

Ettől a rakott spagettitől mindenki tele gyomorral áll fel az asztaltól. A szakács pedig sok bókot begyűjt.
Recept

Gombás spagetti

Hétköznapra tökéletes, mert nem viszi el sok idődet, mégis finom! Friss gombából készítsd.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.