Pikáns csirkepörkölt egyszerűen

Így lesz jó szaftos

A magyar konyha egyik specialitása, a csirkepörkölt ellen senkinek sem lehet kifogása.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó öreg csirkepörkölt soha nem megy ki a divatból. Készítheted mellből, combból, szárnyból, de a legjobb, ha mindegyikből kerül a fazékba. Sokkal ízletesebb lesz a végeredmény, ha csontos részeket is teszel a pörköltbe. Ha mindenki szereti, kár lenne kihagyni belőle a csípős paprikát.

Csirkepörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, szükség esetén kapard le késsel a rajta maradt pihéket. A hagymát pucold meg, kockázd fel, és pirítsd üvegesre a zsíron. Add hozzá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát. Mehet bele a felaprított paprika, a felkockázott paradicsom és a paradicsompüré is, majd öntsd fel kevés vízzel.

Akkor lesz sűrű szaftja, ha egyszerre nem öntesz rá sok folyadékot. Főzd bő egy órán át kis lángon. Ha elfő a leve, pótold. Egyszerre csak annyi vizet önts hozzá, hogy ne égjen le a hús, de ne is legyen túl sok lé rajta. Amikor a csirke puha, a tejfölt dolgozd simára kevés paprikás szafttal, és lassan kevergetve add a pörkölthöz. Néhány percig még főzd, majd melegen tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük