kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csirkepörkölt

Pikáns csirkepörkölt egyszerűen
Így lesz jó szaftos

A magyar konyha egyik specialitása, a csirkepörkölt ellen senkinek sem lehet kifogása.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A jó öreg csirkepörkölt soha nem megy ki a divatból. Készítheted mellből, combból, szárnyból, de a legjobb, ha mindegyikből kerül a fazékba. Sokkal ízletesebb lesz a végeredmény, ha csontos részeket is teszel a pörköltbe. Ha mindenki szereti, kár lenne kihagyni belőle a csípős paprikát.

Csirkepörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • zsír

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, főzés: 1 óra 20 perc

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, szükség esetén kapard le késsel a rajta maradt pihéket. A hagymát pucold meg, kockázd fel, és pirítsd üvegesre a zsíron. Add hozzá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát. Mehet bele a felaprított paprika, a felkockázott paradicsom és a paradicsompüré is, majd öntsd fel kevés vízzel.

Akkor lesz sűrű szaftja, ha egyszerre nem öntesz rá sok folyadékot. Főzd bő egy órán át kis lángon. Ha elfő a leve, pótold. Egyszerre csak annyi vizet önts hozzá, hogy ne égjen le a hús, de ne is legyen túl sok lé rajta. Amikor a csirke puha, a tejfölt dolgozd simára kevés paprikás szafttal, és lassan kevergetve add a pörkölthöz. Néhány percig még főzd, majd melegen tálald.

A legízletesebb csirkés ételek

Ezek a főfogások generációk kedvencei, nem véletlenül. Hagyományos ételek legjobb receptjeit gyűjtöttünk össze.

Még nincs hozzászólás

Szaftos, gazdag raguk

Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.
Recept

4 omlós töltött hús - A szombati ebédhez

Ha már unod a sima sült vagy rántott húst, próbáld ki töltött receptjeinket, és lepd meg a családot egy remek, kiadós ebéddel!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.