Baconbe göngyölt, sajtos csirkemell

Őzgerinc sütőben sütve még különlegesebb

A baconös csirkemellet őzgerincben legalább egyszer el kell készítened.

Baconbe göngyölt, sajtos csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell őzgerincben nem mindennapi fogás, mégis nagyon könnyű dolgod lesz vele. A külseje finom ropogós, a töltelék pedig puha. Attól sem kell tartanod, hogy sütés közben kiszárad. Bármilyen köretet kínálhatsz hozzá. Érdemes Pocsayné Vincze Tünde receptje szerint készíteni.

Csirkemell őzgerincben

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 kockasajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, kockázd fel, majd ízesítsd sóval és őrölt borssal. Reszeld egy tálba a megpucolt fokhagymát, add hozzá a finomra vágott petrezselymet, a füstölt, reszelt sajtot, a tejfölt, a feldarabolt kockasajtot, a tojásokat, a lisztet, és ízlés szerint sózd, borsozd. Rakd a masszába a felkockázott csirkemelleket, és keverd össze.

Egy őzgerincformát vajazz ki, és vékonyan szórd meg zsemlemorzsával. Utána baconnel úgy béleld ki, hogy a szélei lógjanak ki a formából. Öntsd bele a masszát, és hajtsd rá a szalonna széleit. Ha szükséges, a tetejére tégy még egy-két szelet bacont, hogy mindent teljesen befedjen. Érdemes egy alufóliával bélelt nagyobb tepsibe rakni, hogy ne kelljen majd a sütőt takarítani. Süsd 180 fokon 50 percig. Utána fordítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a másik felét is süsd 15-20 percig. Ha belül puha, kívül ropogós, vedd ki a húst. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük