kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csirkeleves csipetkével

Könnyű csirkeleves csipetkével
Így lesz tökéletes a levesbetét

Kezdd a legközelebbi étkezést a különleges, ízletes csipetkés csirkelevessel, mindenki örömére.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A csipetkés csirkeleves különleges ízét a szárított lestyán adja. Ha gazdagabb fogást szeretnél, tégy hozzá babot is. Csípős paprikával még ütősebb. A laktató leves mellé könnyebb második fogás is elég. Biró Sára receptje bármikor bevethető.

Csirkeleves csipetkével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkemell
  • 6 szárított vargánya gomba
  • 4 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál szárított lestyán
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
A galuskához
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, főzés: 45 perc

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Dobd rá a cikkekre vágott paprikát, a paradicsomot, és szórd meg a pirospaprikával. Add hozzá a megmosott, felkockázott, lecsepegtetett húst, és fehéredésig dinszteld. Majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd rá a köményt, add hozzá a szárított lestyánt, és engedd fel vízzel. Amikor felforr a leves, mehetnek bele a megtisztított és karikára vágott zöldségek, a sárgarépa, a petrezselyem, a zeller, a krumpli és a vargánya. Kis lángon, gyöngyözve főzd addig, amíg minden megpuhul. Ez körülbelül fél óra.

Közben készítsd el a csipetkét. Öntsd egy tálba a lisztet, a közepébe üsd a tojást, dobj hozzá kevés sót, majd gyúrd össze. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és már nem ragad a kezedhez. Legyen valamivel keményebb, mint a nokedlitészta. Tedd egy erősen lisztezett deszkára, és nyújtsd ki körülbelül egy milliméter vastagságúra. Kézzel tépj belőle kisebb darabokat, és formázd golyókká. Dobd a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ha feljönnek a galuskák a felszínre, zárd el a lángot a fazék alatt. Forrón tálald.

Ínycsiklandó levesbetétek

Minden levest izgalmasabbá tehetsz különleges betétekkel. Próbálj ki minél többet, gyűjts itt ötletet!

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Grízgaluska

A legegyszerűbb levesen is rengeteget dob a grízgaluska. Így mindig könnyű és finom lesz.
Recept

Csirkés zöldségleves

Minél zsengébb zöldségekből főzöd, annál finomabb lesz a hússal gazdagított tavaszi leves.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.