kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csirkeleves csipetkével

Könnyű csirkeleves csipetkével
Így lesz tökéletes a levesbetét

Kezdd a legközelebbi étkezést a különleges, ízletes csipetkés csirkelevessel, mindenki örömére.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A csipetkés csirkeleves különleges ízét a szárított lestyán adja. Ha gazdagabb fogást szeretnél, tégy hozzá babot is. Csípős paprikával még ütősebb. A laktató leves mellé könnyebb második fogás is elég. Biró Sára receptje bármikor bevethető.

Csirkeleves csipetkével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkemell
  • 6 szárított vargánya gomba
  • 4 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál szárított lestyán
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
A galuskához
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, főzés: 45 perc

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Dobd rá a cikkekre vágott paprikát, a paradicsomot, és szórd meg a pirospaprikával. Add hozzá a megmosott, felkockázott, lecsepegtetett húst, és fehéredésig dinszteld. Majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd rá a köményt, add hozzá a szárított lestyánt, és engedd fel vízzel. Amikor felforr a leves, mehetnek bele a megtisztított és karikára vágott zöldségek, a sárgarépa, a petrezselyem, a zeller, a krumpli és a vargánya. Kis lángon, gyöngyözve főzd addig, amíg minden megpuhul. Ez körülbelül fél óra.

Közben készítsd el a csipetkét. Öntsd egy tálba a lisztet, a közepébe üsd a tojást, dobj hozzá kevés sót, majd gyúrd össze. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és már nem ragad a kezedhez. Legyen valamivel keményebb, mint a nokedlitészta. Tedd egy erősen lisztezett deszkára, és nyújtsd ki körülbelül egy milliméter vastagságúra. Kézzel tépj belőle kisebb darabokat, és formázd golyókká. Dobd a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ha feljönnek a galuskák a felszínre, zárd el a lángot a fazék alatt. Forrón tálald.

Ínycsiklandó levesbetétek

Minden levest izgalmasabbá tehetsz különleges betétekkel. Próbálj ki minél többet, gyűjts itt ötletet!

Még nincs hozzászólás

Csirkés zöldségleves

Minél zsengébb zöldségekből főzöd, annál finomabb lesz a hússal gazdagított tavaszi leves.
Recept

Csirkeleves

Bár csirkelevest főzni nem nagy művészet, egy-két trükkel sokkal finomabb lesz a végeredmény.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.