kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csirkehúsos palacsinta

Ízletes csirkehúsos palacsintabatyu
Ha unod az édeset

A csirkehúsos palacsinta leves mellett kitűnő főétel lehet. Az édességrajongók is imádják majd.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A hortobágyin kívül más remek húsos palacsintát is készíthetsz. A csirke remek alap, a szószba pedig szinte bármit tehetsz. Nem kell attól tartanod, hogy a család ifjabb tagjai reklamálnak miatta.

Csirkehúsos palacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
Töltelékhez
  • 1 csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kicsi hagyma
  • fehér bors
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • olaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 35 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A tésztához üsd egy nagy tálba a tojást, add hozzá a tojássárgát, a lisztet, a tejet és a sót, majd gépi habverővel dolgozd csomómentesre. Ha szükséges, sűrítsd liszttel, lágyítani pedig szódával vagy tejjel tudod. Pihentesd a tésztát fél órát, majd kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez a vöröshagymát futtasd át az olajon. A csirkemellet vágd apró kockákra, add a hagymás olajhoz, és pirítsd meg. Dobd hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és addig párold, amíg a leve el nem fő. Kicsit pirítsd meg, majd nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát. Fűszerezd, forgasd össze, és a végén keverd hozzá a tejszínt. Ha kész, halmozd a tölteléket a palacsintákra, szórd meg reszelt sajttal, majd készíts tetszés szerinti batyukat. 

A legfantasztikusabb palacsinták

Az amerikaitól a rakottig számos kipróbálásra váró palacsintareceptet találsz gyűjteményünkben. Csak azt nehéz eldönteni, melyiket készítsd el először.

Még nincs hozzászólás

A 4 legjobb rakott karfiol recept

Húsimádóknak májkrémmel, vegetáriánusoknak tojással - a rakott karfiol mindenképp remek fogás, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.
Recept

A tökéletes spenótfőzelék receptje

A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.